top of page

EEN PROJECT IS AF ALS WE NIET MEER NODIG ZIJN

Projecten

Uithalers in de haven zijn personen die betrokken zijn bij de illegale activiteit van drugssmokkel. Ze spelen vaak een cruciale rol in het proces van het importeren van illegale drugs. De term "uithalers" verwijst meestal naar mensen die betrokken zijn bij het ophalen of uitladen van drugs die via schepen en vrachtcontainers de haven van Rotterdam binnenkomen.

 

De politie zet hard in op deze groep. De vaak nog jonge mensen, staan aan het begin van een carrière die we willen zien te voorkomen. Zodra uithalers gepakt worden, wordt ze een traject aangeboden. SWI is een van de partijen die dit nieuwe project van de gemeente Rotterdam mag uitvoeren. Door directe begeleiding weten we door te dringen tot deze groep en bieden we ze de mogelijkheid om op legale wijze deel te nemen aan de samenleving.

Uithalers, haven Rotterdam

SWI hanteert een praktische aanpak in lijn met de Rotterdamse traditie van 'niet lullen maar poetsen'.

 

We worden door Stadsmariniers, welke direct onder de burgemeester werken,  ingeschakeld om snel problemen aan te pakken of door te verwijzen naar andere hulpverleners. Een voorbeeld van onze activiteiten is het begeleiden van verwarde personen die overlast veroorzaken. We blijven betrokken totdat een oplossing is gevonden en zijn goed in het opbouwen van vertrouwen. Als een kleine organisatie kunnen we snel handelen en hebben we al velen verwarde individuen succesvol geholpen, soms zelfs door samen te werken met grotere zorgpartijen om passende behandeling te garanderen.

Stadsmariniers

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) begon in 2017 met een onderzoek naar een preventieve, integrale aanpak om jongeren die risico liepen om af te glijden naar ernstige criminaliteit, uitzicht te bieden op een betere toekomst. SWI is mede verantwoordelijk geweest voor de opzet van dit project en de begeleiding.

 

In samenwerking met experts uit zowel de wetenschap als de praktijk werd een theoretisch handboek ontwikkeld, waarin de principes van de IPTA-werkwijze (Integrale Persoonsgerichte Toeleiding naar Arbeid) werden vastgelegd. SWI voert gespecialiseerde programma's uit die aanzienlijk veel tijd en inspanning vergen. Deze programma's zijn gericht op een breed scala, van jonge kinderen tot hele gezinnen. SWI is 24/7 beschikbaarheid, waardoor we spanning kunnen voorkomen bij degenen die we begeleiden. Ze kunnen te allen tijde hun verhaal kwijt en dat maakt al een groot verschil.

Samenwerking  Capelle aan den IJsel

bottom of page